Een brede waaier

aan technische kunststoffen

  • P.A.
  • P.E.
  • P.O.M.
  • P.P.
  • Polycarbonaat
  • P.T.F.E.
  • P.M.M.A.
  • P.V.C.
  • PUR
  • PEEK
U PLASTICS

EEN CRUCIALE ROL

Onze technische kunststoffen zijn zodanig vervaardigd dat zij specifieke mechanische, thermische of chemische eigenschappen bezitten die hen geschikt maken voor een breed scala van industriële toepassingen. In tegenstelling tot gewone kunststoffen, die in gewone consumentenproducten worden gebruikt, zijn onze technische kunststoffen ontworpen om aan specifieke prestatie-eisen te voldoen en worden zij doorgaans in meer gespecialiseerde toepassingen gebruikt.

 

Voorbeelden van technische kunststoffen zijn polyether ether ketone (PEEK), polyfenyleensulfide (PPS) en polyamide-imide (PAI). Deze materialen bieden superieure eigenschappen zoals hoge sterkte, hittebestendigheid, chemische weerstand, en lage wrijving.

VOOR ELK PROJECT

Benieuwd hoe onze kunststoffen passen binnen jouw project?

U PLASTICS

De juiste kunststof voor elk project

In het algemeen vereist het kiezen van de juiste technische kunststoffen voor uw project een zorgvuldige afweging van de specifieke behoeften van het project, de eigenschappen van elk type kunststof, de verwerkingsvereisten en de kosten. Overleg met onze R&D welke technische kuntstof het beste past binnen uw project.

ONS TEAM

overloopt graag alle stappen

Zo komen wij tot het beste resultaat:

Bepaal de specifieke behoeften van uw project

De eerste stap is het bepalen van de specifieke behoeften van jouw project, zoals mechanische, chemische en thermische eigenschappen, en eventuele andere vereisten, zoals elektrische geleidbaarheid of biocompatibiliteit.

Overweeg de verschillende soorten kunststoffen

Er zijn vele soorten technische kunststoffen, elk met unieke eigenschappen en kenmerken. Enkele gangbare soorten technische kunststoffen zijn polyethyleen, polypropyleen, polyvinylchloride, polystyreen en polycarbonaat.

Evalueer de eigenschappen van elk type kunststof

Zodra je de soorten kunststoffen hebt geïdentificeerd die geschikt kunnen zijn voor jouw project, is het belangrijk om hun eigenschappen te evalueren, zoals sterkte, stijfheid, flexibiliteit en chemische weerstand, om te bepalen welke het beste zal voldoen aan de eisen van jouw project.

Bepaal de verwerkingsvereisten

De verwerkingsvereisten van de kunststof kunnen ook een belangrijke overweging zijn, aangezien sommige kunststoffen specifieke verwerkingsmethoden kunnen vereisen, zoals spuitgieten of extrusie, om de gewenste eigenschappen en afmetingen te bereiken.

Kosten

Ten slotte is het ook belangrijk om de kosten van de kunststof te overwegen, evenals alle bijbehorende verwerkings- en productiekosten, om ervoor te zorgen dat het project binnen het budget blijft.